Samsung Galaxy Watch 7 review: de tijd kent geen genade (2024)

Geen titanium-vierkanten, maar gewoon een rond klokje. Is dat alles wat we willen in een smartwatch? Wel als dat betekent dat het klokje goed op onze pols past. We waren dan ook blij om te zien dat er naast de flinke Galaxy Watch Ultra ook een normale Galaxy Watch werd aangekondigd. Lees of die ook in het echt zo bevalt.

Samsung Galaxy Watch 7

Samsung Galaxy Watch 7 is de opvolger van de 6. In die review van de 6 kwam Claudia tot de conclusie dat het een mooi horloge is met een mooi scherm, waarop je veel te weten komt over je fitheid en gezondheid. Echter, ze merkte ook op dat de Galaxy Watch 6 een korte batterijduur heeft. Anderen vonden het horloge erg duur met zijn adviesprijs van 319 euro. Hoe is dat nu?

Samsung Galaxy Watch 7: de pluspunten

1. Een mooi design

Het design van het horloge was bij de Watch 6 al te prijzen en dat is bij de Watch 7 niet anders. Ik heb wel een opmerking over de grootte van het horloge wanneer je het draagt, maar dat zie je straks bij de minpunten voorbijkomen. Kijk je naar het horloge, dan is het mooi om te zien. Dunne randen, een mooie vorm, het is echt een horloge en niet een soort vierkant computertje. Samsung heeft slimme keuzes gemaakt door voor knoppen aan de zijkant te kiezen in plaats van zo’n kroon die soms enorm uitsteekt: dit horloge laat rond rond zijn en daar is niks mis mee. De wijzerplaten van deze gadget staan ook goed bij het horloge, met zijn siliconen band en aluminium behuizing: daar is weinig te mismatchen.

2. Een fel scherm

Doe je het horloge aan, dan zie je het meteen: Samsung Galaxy Watch 7 heeft een heel fel scherm waarop je kleuren goed kunt zien. Sowieso kun je door het vrij grote scherm van 1,3 inch makkelijk lezen en hoeft er geen klein font te worden gekozen om toch goed een berichtje te kunnen lezen. Het scherm is prachtig en geeft een heel modern gevoel. Het mag uit een mooi klokje zijn om te zien, aan is het echt een smartwatch. Hij valt op, je ziet snel wanneer er iets aan de hand is dat eventueel je aandacht nodig heeft en de wijzerplaten komen er ook heel mooi uit, onder andere de nieuwe wijzerplaten waarbij je een groot cijfer in beeld zit op basis van welk uur het is.

3. Veel keuze in wijzerplaten

Daarover gesproken: deze smartwatch heeft een flinke keuze in wijzerplaten. De zojuist genoemde designwijzerplaten van Samsung zelf met de cijfers, als een heleboel favorieten van eerder. Je kunt bovendien vaak het een en ander aanpassen aan de wijzerplaten, waardoor je de watch goed kunt laten matchen bij een outfit of er precies de informatie uit kunt halen die je belangrijk vindt. Voor sportsokken zullen dat bijvoorbeeld stappen zijn, voor mensen die willen weten of ze een korte broek aankunnen het weer.

4. Geeft veel inzichten

Of je snurkt in je slaap, hoe je hartslag ervoor staat: Samsung Galaxy Watch 7 meet allerlei facetten, waaronder je hartslag en zelfs je lichaamssamenstelling. Het kan soms behoorlijk confronterend zijn, maar geeft je ook inzichten waardoor je beseft dat je misschien toch wat minder vaak toastjes met brie moet eten, of juist wat vroeger naar bed moet gaan om je overdag beter te voelen. Die inzichten zijn wat mij betreft een belangrijke reden om te kiezen voor een smartwatch en hierin stelt Samsung niet teleur. Je kunt goed bijhouden of je in de verbrandingszone zit met sporten en hoe snel je over je route naar dat festival hebt gedaan (en of je op de terugweg vervolgens net zo snel was). Je leert van alles over jezelf en Samsung biedt genoeg verschillende metingen om een goed plaatje te krijgen van je functioneren. Bovendien kun je er ook andere handige dingen mee doen, zoals contactloze betalingen doen dankzij de nfc-chip.

5. Let goed op

Samsung Galaxy Watch 7 let goed op bij wat je doet. Bij een fietstocht weet hij meteen dat je aan het fietsen bent en houdt hij goed bij hoeveel kilometer je ongeveer per uur fietst. Het is ook tof dat hij je bij wandelen na elke kilometer een trilling geeft en meldt dat je weer een kilometer hebt gelopen. Bij fietsen doet het apparaat dit ook, maar dan bij elke vijf kilometer. Heel handig: je voelt je een stuk beter wanneer je steeds ‘voelt’ dat je progressie maakt. Je hoeft daarbij dus niet aan te zetten dat je gaat fietsen: hij herkent goed dat je dat aan het doen bent. Sowieso is deze smartwatch dankzij de nieuwe Exynos W1000-processor lekker snel: je merkt dat hij direct reageert als je iets aantikt, mede dankzij het werkgeheugen van 2 GB.

Samsung Galaxy Watch 7: de minpunten

1. Een onacceptabele accuduur

Wear OS vreet accu’s, dat is inmiddels bekend, zeker als er een update is waardoor dat nog meer toeneemt. Toch merkte ik ook na de fix dat deze smartwatch met zijn 300 mAh een enorm korte accuduur heeft. Na een dag kun je het echt wel vergeten met de Galaxy Watch 7, zonder dat ik er veel op deed. Er wordt 48 uur beloofd met de energiebesparingsmodus, maar dat haal ik bij lange na niet met deze smartwatch. Ik heb WhatsApp er zelfs snel afgehaald, omdat dat helemaal geen beginnen aan was. Maar zelfs met amper notificaties is de koek na een dag al op en dat is veel te snel. Misschien is het een beetje oma vertelt, maar Huawei maakte jaren geleden al slimme horloges die een week met hun accu deden. Het lijkt er dan ook echt op dat Wear OS te veel vraagt van het horloge. Hoogste tijd voor een lichtere variant ervan. Er is wel een klein voordeel: de smartwatch laadt wel vrij rap weer op, dus je kunt hem al na een kwartier tot half uur weer een tijd gebruiken.

2. Nog steeds groot

Iemand zei het vorig jaar ook al op de review van de Samsung Galaxy Watch 6: zelfs bij 40 mm is het alsnog een vrij flink horloge en dat ben ik tot op zekere hoogte wel met die persoon eens. Het is niet zo erg als de Ultra, maar het blijft toch een vrij flink ding om je pols. Dat lijkt bovendien niet eens zozeer te liggen aan het klokje zelf, het is vooral hoe de bandjes er dan nog weer aan bevestigd zijn. Je ziet het op de foto’s, en ik heb niet eens de smalste pols van de wereld: het apparaat is nog steeds vrij groot. Dat heeft als voordeel dat je er veel content op kunt bekijken, maar als nadeel dat het er wat lomp en minder vrouwelijk uitziet. Kan een ander bandje eventueel verschil maken? Tot op zekere hoogte wel, maar koop je een bandje bij Samsung zelf, dan kun je rekenen op een aanschafprijs van 50 tot 70 euro en dat is flink.

3. Onprettige sluiting

De één vindt het een geweldige sluiting, de ander iets minder. De sluiting van deze smartwatch gaat dicht naar je pols toe, dus het lipje dat overblijft wordt door het bandje tegen je arm gedrukt. Het zorgt voor een afdruk, maar daar komen we wel overheen. Het is vooral dat je minder geneigd bent het horloge strak te doen. Ik zat steeds te hannessen met sporten, dat het horloge toch weer niet helemaal strak genoeg zat waardoor ik het voelde schudden bij elke zumba-beweging die ik maakte. Natuurlijk kun je hem dan strakker vast doen, maar het is moeilijker om met dit bandje een soort ‘sweet spot’ te vinden van vastmaken zodat het zowel goed op je arm blijft zitten (ook handig voor metingen) als comfortabel zit.

4. Wear of Health?

Bij sommige gadgets heb je in één app alles wat je nodig hebt. Je kunt dan zowel bepaalde instellingen van je horloge regelen, zoals het veranderen van de wijzerplaten, als dat je de statistieken kunt aflezen van hoe je hebt gepresteerd of hoe je hartslag zich ontwikkeld over de dag. Dat is bij Samsung helaas anders. Daar heb je de wijzerplaten in Wear en de statistieken in Health. Het is soms echt even bedenken waar je iets kunt vinden, naast dat de Health-app simpelweg verder niet heel erg op het netvlies zit, waardoor je jezelf regelmatig moet helpen herinneren om daar eens in te kijken. Het zou handiger zijn als dat iets meer samenkwam tot één super-app voor je smartwatch.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Watch 7 introduceert ook twee grote nadelen 15 juli 2024 De leukste smartwatch-bandjes voor de Samsung Galaxy Watch 7 25 juli 2024

Conclusie

Galaxy Watch 7 kan veel goede inzichten geven, heeft een mooi design en biedt ook nog een scherpe blik: hij ziet precies wanneer jij op de fiets stapt en houdt je dan op de hoogte met interessante data. Het horloge is nog steeds wat aan de grote kant. Dat zou acceptabel zijn als de batterijduur daar ook naar was, maar die is helaas enorm teleurstellen op de Galaxy Watch 7. Bij de Galaxy Watch 6 konden we dat beter accepteren omdat Wear OS nog vrij nieuw was voor Samsung, maar inmiddels zijn we een jaar verder en hadden we beter verwacht. Voor de een zal dit een dealbreaker zijn, een ander haalt zijn schouders erbij op.

Samsung Galaxy Watch 7 ontpopt zich al snel als een sportmaatje en weet door de hoeveelheid data ook te inspireren om beter je best te gaan doen, wat een groot voordeel is. Het is jammer dat er niet één app is waarin je alles met het slimme horloge kunt doen. Wel zijn we blij dat er veel wijzerplaten te kiezen zijn waarmee je het mooie scherm beter tot uiting kunt laten komen. Het is een heel degelijk apparaat en met een adviesprijs van 319 euro is het apparaat net zo duur als zijn voorganger. Maar goed, tegelijkertijd is er ook niet heel erg veel aan deze wearable verandert. Wat mij betreft kent de tijd geen genade: Samsung had meer focus moeten leggen op de batterij, maar als je iemand bent die zich daar totaal niet aan stoort, dan heb je aan Galaxy Watch 7 een goede koop, helemaal als je pols niet al te smal is.

Samsung Galaxy Watch 7

8.2

  • Een mooi design
  • Een fel scherm
  • Veel keuze in wijzerplaten
  • Geeft veel inzichten
  • Let goed op
  • Een onacceptabele accuduur
  • Nog steeds groot
  • Onprettige sluiting
  • Wear of Health?

Bekijk meer specificaties

Galaxy Watch 7 kopen

Galaxy Watch 7 van 40 mm is er in de kleuren Green en Silver voor een adviesprijs van 319 euro voor de Bluetooth-variant en 369 euro voor de LTE-variant.

Galaxy Watch 7 van 44 mm is er in de kleuren Green en Cream voor een adviesprijs van 349 euro voor de Bluetooth-variant en 399 euro voor de LTE-variant.

Beste deals voor de Watch 7:

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Samsung Galaxy Watch 7 review: de tijd kent geen genade (2024)
Top Articles
Special Collections & Archives at Miami University
Mikayla Campinos: Unravelling The Enigmatic Purple Lights
12 Beginner Tips for Raid: Shadow Legends
San Fernando Craigslist Pets
Davaba19
Mensenlinq: Overlijdensberichten zoeken in 2024
Craigslist In Lakeland
Nosetf
Best Restaurants In Nyack On The Water
Jailfunds Send Message
16Th Or 16Nd
Palos Health My Chart
Kitchen Song Singer Violet Crossword
Yovanis Pizzeria - View Menu & Order Online - 741 NY-211 East, Middletown, NY 10941 - Slice
Caldwell Idaho Craigslist
Busted Newspaper Hart County Ky
Twitchxx.com
Robertos Pizza Penbrook
Giantesssave
ONE PAN BROCCOLI CASHEW CHICKEN
Havasu Lake residents boiling over water quality as EPA assumes oversight
University Of Michigan Paging System
Express Pay Cspire
T33N Leak Age 5-17
Mynorthwoodtech
Ticket To Paradise Showtimes Near Movie Tavern Bedford
Vanity Fair Muckrack
Christopher Goosley Obituary
Https //Myapps.microsoft.com Portal
Ups Access Point Location Georgetown Photos
WWE Bash In Berlin 2024: CM Punk Winning And 5 Smart Booking Decisions
Wild Fork Foods Login
25+ Twitter Header Templates & Design Tips - Venngage
Lenscrafters Westchester Mall
Prisoners Metacritic
Shruti Rajagopalan — On Spotting Talent, And Making Sense of Rising India (#152)
Sport & Fitness in Hainbuch: Zubehör & Ausrüstung günstig kaufen
Courierpress Obit
MAELLE MAGNETISEUSE A ST-MALO ATTENUE VOTRE LUMBAGO
Ticket To Paradise Showtimes Near Laemmle Newhall
Josh Bailey Lpsg
Brian Lizer Life Below Zero Next Generation
Babyboo Fashion vouchers, Babyboo Fashion promo codes, Babyboo Fashion discount codes, coupons, deals, offers
Watch Shark Tank TV Show - ABC.com
U Arizona Phonebook
Gowilkes For Rent
Subway Surfers Unblocked 76
'It's huge': Will Louisville's Logan Street be the next Findlay or Pike Place market?
Lesson 8 Skills Practice Solve Two-Step Inequalities Answer Key
Mexican cartel leader 'El Mayo' Zambada pleads not guilty to US charges
Stephen Dilbeck Obituary
Car Hire in Romania from £4/day - Search for car rentals on KAYAK
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 5853

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.